23/05/2013

Kiełbasa burzyńska

ZM AMIGOS mieszczący się w Burzynie, to firma z wieloletnią tradycją. Od 1985 roku zakład zajmuje się produkcją tradycyjnych, naturalnych i zdrowych produktów mięsnych, za co jest znany i ceniony tak przez mieszkańców Burzyna jak i klientów z bliższych i dalszych okolic.

Ich produkty można nabyć w sklepach firmowych, które mieszczą się:
  1. w Burzynie (Burzyn 92B - sklep przyzakładowy)
  2. w Tuchowie, ul. Długa 2A
  3. w Koszycach Wielkich,ul. Kędronia 9
  4. w Tarnowie, Burek Stoisko nr 33

Obecnie firma promuje swój najnowszy produkt jakim jest kiełbasa burzyńska. 

Co wyróżnia nowość, jaką proponuje zakład Amigos? 
Kiełbasa jest wytwarzana w sposób tradycyjny,  jest wędzona, a następnie podsuszana przez 7 dni. Kiełbasa jest w stu procentach wieprzowa, wykonana dzięki doświadczeniu masarzy z naszego regionu. Wyprodukowana ze świeżych półtusz uzyskanych od miejskich rolników - mówi właściciel zakładu Michał Pitala. 

Kiełbasa jest wędzona w prawdziwych komorach wędzarniczych opalanych drewnem bukowym z dodatkiem drewna  pochodzącego z drzew owocowych.  Zakład produkuje około 500 kg kiełbasy miesięcznie i sprzedaje ją w swoich sklepach firmowych. 

0 komentarze:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More