ZM AMIGOS mieszczący się w Burzynie, to firma z wieloletnią tradycją. Od 1985 roku zakład zajmuje się produkcją tradycyjnych, naturalnych i zdrowych produktów mięsnych, za co jest znany i ceniony tak przez mieszkańców Burzyna jak i klientów z bliższych i dalszych okolic.
Ich produkty można nabyć w sklepach firmowych, które mieszczą się:
- w Burzynie (Burzyn 92B - sklep przyzakładowy)
- w Tuchowie, ul. Długa 2A
- w Koszycach Wielkich,ul. Kędronia 9
- w Tarnowie, Burek Stoisko nr 33
Obecnie firma promuje swój najnowszy produkt jakim jest kiełbasa burzyńska.
Co wyróżnia nowość, jaką proponuje zakład Amigos?
Kiełbasa jest wytwarzana w sposób tradycyjny, jest wędzona, a następnie podsuszana przez 7 dni. Kiełbasa jest w stu procentach wieprzowa, wykonana dzięki doświadczeniu masarzy z naszego regionu. Wyprodukowana ze świeżych półtusz uzyskanych od miejskich rolników - mówi właściciel zakładu Michał Pitala.
Kiełbasa jest wędzona w prawdziwych komorach wędzarniczych opalanych drewnem bukowym z dodatkiem drewna pochodzącego z drzew owocowych. Zakład produkuje około 500 kg kiełbasy miesięcznie i sprzedaje ją w swoich sklepach firmowych.
Polecamy i życzymy Smacznego!
Czytaj też :
"Kiełbasa Tuchowska" produkowana przez ZM Amigos nagrodzona na 8. Małopolskim Festiwalu Smaku
Małopolski Festiwal Smaku - III miejsce dla ZM Amigos z Burzyna
0 komentarze:
Prześlij komentarz